Kubus Persbericht mei 2016 
KUBUS lanceert website voor OPEN FPS
Fabrikant Product Specificaties op basis van OSF


EINDHOVEN 30 mei 2016 - KUBUS lanceert een nieuw gratis web-portal waarin fabrikanten productspecificaties voor bestekken kunnen aanmaken en onderhouden. Nu STABU op het punt staat om eind dit jaar alle fabrikant productspecificaties uit de STABU2 systematiek te verwijderen, biedt OPEN FPS een alternatief. Omdat bestekschrijvers nauwelijks nog gebruik blijken te maken van BWBRD, blijkens een recent rapport van de BNB (Bond van Nederlandse Bestekschrijvers), zouden fabrikanten anders hun doelgroep niet meer kunnen bedienen.

OPEN FPS sluiten aan op elke besteksystematiek: STABU2 (nog steeds veruit het meest gebruikt), NL/SfB (in de meeste BIM protocols), NEN2699 én in de toekomst ook BWBRD. De specificaties zijn bruikbaar in alle software die OSF (Open Specificaties Formaat) ondersteunt (nu ongeveer 75% marktdekking onder bestekschrijvers).

Binnen het portal kunnen fabrikanten op elk gewenst moment zelf hun OPEN FPS aan (laten) passen. De bestekschrijvers krijgen automatisch een notificatie van een nieuwe productspecificaties die een fabrikant publiceert. Het OPEN FPS portal is gratis te gebruiken door fabrikanten én bestekschrijvers.

OPEN FPS waren al mogelijk binnen OSF maar met dit portal ontstaat er een centrale plek waar bestekschrijvers één catalogus met alle OPEN FPS kunnen downloaden. De NBD heeft aangegeven om naar het portal te linken voor fabrikanten met OPEN FPS. En Zeeboer zal de OPEN FPS gaan opnemen in de zoekmachine www.bestekservices.nl.


Voor meer info zie www.openspecificaties.nl

 

Over het Open Specificaties Formaat
Over het Open Specificaties Formaat. De softwareleveranciers die bestekverwerkende software op de markt brengen (Ibis, DUNCAN Automatisering, De Twee Snoeken en KUBUS), hebben begin zomer 2015 het initiatief genomen om in overleg met leveranciers van productinformatie (NBD, BouwConnect en ZeeBoer) en KOMO, te komen tot een open bestandsformaat voor het uitwisselen van bestekspecificaties. Het Open Specificaties Formaat ondersteunt zowel de STABU systematiek als andere besteksystematieken. Met het Open Specificaties Formaat kunnen zowel specificaties (bijvoorbeeld fabrikant productspecificaties) als projectbestekken worden uitgewisseld onafhankelijk van de gebruikte classificatie.Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issue management met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 3.500 klanten in de bouw internationaal.


Meer informatie
Rosa van Tour, Secretariaat OSF | info@openspecificaties.nl | T. +31(0)40 213 1950 | www.openspecificaties.nl
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden