Kubus PERSBERICHT | 11 juni 2015 
Nieuw: Rhino® connectie met ARCHICAD

Eindhoven, 11 juni 2015 - GRAPHISOFT heeft onlangs de Rhino® connectie met ARCHICAD bekendgemaakt. Hiermee kunnen ARCHICAD gebruikers, zowel op Mac als op Windows, Rhino modellen in ARCHICAD importeren.

Deze nieuwe connectie biedt de ontwerper ongekende mogelijkheden en ontwerpvrijheid. Met de kracht van Rhino als toevoeging aan de reeds aanwezige modelleer gereedschappen binnen ARCHICAD is hiermee iedere gebruiker klaar voor de toekomst", aldus Ronald de Graan, directeur producten bij KUBUS.

Het Rhino model wordt omgezet in een GDL object of - wanneer het om grote, complexe modellen gaat - in diverse (kleinere) GDL objecten. Met deze werkwijze worden losse onderdelen in het model behouden en kunnen Rhino modellen eenvoudig worden beheerd en geüpdatet in ARCHICAD. Deze technologie is ontwikkeld als onderdeel van een voortdurende samenwerking tussen GRAPHISOFT en Nikken Sekkei met als doel toekomstige technologieën voor architecten te ontwikkelen.

Rhinoceros® 5.0, ontwikkeld door Robert McNeel & Associates, is marktleider in industrieel ontwerp- en modelleersoftware. Zeer gecompliceerde vormen kunnen direct worden gemodelleerd of verworven door middel van 3D-digitizers. Rhinoceros® 5.0 kan krommingen, oppervlakten en solids maken, bewerken, analyseren en vertalen met zijn krachtige NURBS gebaseerde engine. Er zijn geen beperkingen op complexiteit, graad, of grootte.

Ga voor de download naar: www.graphisoft.com/downloads/addons/interoperability/rhino

 

Over KUBUS
KUBUS levert BIM voor Design en Build en is distributeur voor de producten van GRAPHISOFT (Hongarije) en Goldpartner van Solibri Inc. (Finland) in de Benelux. Voor ArchiCAD, EcoDesigner STAR, BIMx, BIMcloud en Solibri Model Checker wordt naast verkoop een hoog niveau van service, opleiding en content geleverd. KUBUS is promotor van OPEN BIM en IFC workflow solutions zoals BIMcollab, simplebim, BIMobject en BCF plug-ins voor BIM authoring tools. Kubus Stabu is Nederlands meest gebruikte bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Belgrado worden samen met verkooppartners in Vlaanderen producten en diensten geleverd aan meer dan 3.500 klanten in de bouwsector, met name in de Benelux.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950 - www.kubusinfo.nl
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden