Kubus PERSBERICHT | 7 mei 2015 
ArchiCAD 19 – Faster than ever

Eindhoven, 7 mei 2015 - GRAPHISOFT® heeft de nieuwste versie van haar toonaangevende BIM software aangekondigd. ArchiCAD 19 is sneller dan ooit en zet de volgende grote stap op het gebied van BIM-prestatie. Lang wachten op het laden van views is verleden tijd. GRAPHISOFT heeft haar 64bit en multi-processing technologieën uitgebreid met ‘predictive background processing’: het programma anticipeert op de volgende actie van de gebruiker en bereidt dit voor. ArchiCAD is het eerste BIM pakket dat hiervan gebruikmaakt en het levert een zeer snelle reactietijd op. Met versie 19 bestendigt GRAPHISOFT haar positie als marktleider in BIM.

De snelheid van een softwarepakket hangt af van een combinatie van factoren. ArchiCAD 19 kent vele verbeteringen waardoor de snelheid van het pakket aanzienlijk verhoogd is. De nieuwe ‘background processing technology’ maakt ArchiCAD een echte winnaar op het gebied van BIM", aldus Péter Temesvári, directeur productmanagement bij GRAPHISOFT.

Nieuw in ArchiCAD 19
Naast de verhoogde prestatie is de gebruikersinterface, snel en intuïtief kunnen navigeren, een belangrijk speerpunt voor GRAPHISOFT. In versie 19 kan het navigatievenster in de vorm van tabbladen getoond worden, waardoor verschillende aanzichten sneller toegankelijk zijn en het gehele project overzichtelijk is. Daarnaast helpen de nieuwe permanente Guide Lines, Snap Guides en Snap Points om nauwkeurig elementen te creëren en bewerken. Het aanpassen van materialen van elementen in het model wordt intuïtiever met met de nieuwe drag & drop functie.
De visuele feedback toont direct het eindresultaat en geeft je nog meer inzicht in het ontwerp. Door optimalisatie van de 'OpenGL engine' verloopt het navigeren door het 3D gebouwmodel soepel, ongeacht de grootte van het model.

En verder
  • Het inlezen van Point Clouds, opgezet met behulp van de laatste 3D scanner-technologie, in ArchiCAD 19 gaat snel, eenvoudig en foutloos. Het model kan worden afgestemd met de automatisch gegenereerde, 100% accurate, 3D Point Cloud informatie.
  • Verbeterde catalogi en het annotatie-gereedschap zorgen voor een nog efficiëntere workflow.
  • Met een PDF-export van het model kan nog helderder gecommuniceerd worden. What you see is what you get: alleen de zichtbare lagen worden opgenomen in de PDF.
ArchiCAD 19 wordt deze zomer geleverd in Nederland en België.
Ga voor meer informatie over ArchiCAD naar: www.kubusinfo.nl/archicad19

 

Over KUBUS
KUBUS levert BIM voor Design en Build en is distributeur voor de producten van GRAPHISOFT (Hongarije) en Goldpartner van Solibri Inc. (Finland) in de Benelux. Voor ArchiCAD, EcoDesigner STAR, BIMx, BIMcloud en Solibri Model Checker wordt naast verkoop een hoog niveau van service, opleiding en content geleverd. KUBUS is promotor van OPEN BIM en IFC workflow solutions zoals BIMcollab, simplebim, BIMobject en BCF plug-ins voor BIM authoring tools. Kubus Stabu is Nederlands meest gebruikte bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Belgrado worden samen met verkooppartners in Vlaanderen producten en diensten geleverd aan meer dan 3.500 klanten in de bouwsector, met name in de Benelux.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ArchiCAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950 - www.kubusinfo.nl

Bijlagen voor publicatie
Signature project AC19 >
Credits signature project AC19 >
OPEN BIM logo >
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden