Kubus Persbericht november 2016 
Solibri checkt op OpenBIM® basis ILS


Eindhoven, Nederland, 9 november 2016 - Vandaag lanceert KUBUS de BIM basis ILS check voor Solibri. Een complete regelset voor het checken en valideren van BIM modellen volgens de gestelde eisen in de BIM basis ILS: InformatieLeveringsSpecificatie op basis van OpenBIM® standaarden.

Veertien partijen uit de bouw hebben in april 2016 op uitnodiging van BuildingSMART basisafspraken gemaakt over de levering van informatie en de structuur van (BIM) informatiemodellen. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op praktijkervaringen, waarbij de OpenBIM®-standaarden IFC en NL/SfB worden toegepast. Het doel van deze breed gedragen basisafspraken is consistente en betrouwbare informatie op een efficiĆ«nte en effectieve wijze uitwisselen in de keten. De nieuwe BIM basis ILS check maakt het voor alle partijen in de bouw sneller inzichtelijk of hun model voldoet aan deze eisen.

Ronald de Graan, directeur productmanagent bij KUBUS: “Wij zijn verheugd dat we aan dit initiatief een praktisch vervolg hebben kunnen geven waarmee het doel van effectiever uitwisselen van informatie voor de bouw wordt ondersteund.”

De regelset voert onder andere een controle uit op de afspraken met betrekking tot het nulpunt, naamgeving, clashes, NL/SfB classificatie, IFC structuur en IFC property sets. De regelset “BIM basis ILS” is vanaf vandaag voor alle Solibri gebruikers te downloaden vanaf de website van KUBUS.

 
Download de BIM basis ILS Regelset op www.kubusinfo.nl
Voor meer informatie over het BIM basis ILS, kijk op www.bimloket.nl en www.buildingsmart.nl

 

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issue management met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 10.000 gebruikers wereldwijd.


Meer informatie
Contacteer Rosa van Tour | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950 
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden