Kubus Persbericht mei 2016 
Meer BIM dialecten in Solibri KeyMember Editie
Met RVB BIM Norm voor Nederland en BB/SfB voor België
 

EINDHOVEN, 25 mei 2016 – KUBUS heeft vandaag een update van de Solibri KeyMember Editie uitgebracht. De belangrijkste nieuwe features zijn de mogelijkheden om een model te checken aan de RVB BIM Norm (Nederlands Rijksvastgoedbedrijf BIM Norm) en hoeveelhedenstaten uit te trekken op basis van de veel in België gebruikte BB/SfB.

De RVB BIM Norm is opgesteld door het Rijksvastgoedbedrijf in samenwerking met diverse BIM adviseurs. Het beschrijft de specificaties van BIM-extracten en de bestanden die hierbij aangeleverd dienen te worden. De RVB BIM Norm is onder andere bedoeld als prikkel voor partijen in het bouw- en beheerproces om met BIM te gaan werken en daardoor de faalkosten terug te dringen. De eisen waaraan een model moet voldoen volgens deze norm zijn nu te toetsen met een voorgedefinieerde regelset.
 
Ronald de Graan, directeur productmanagement KUBUS: "Met de toevoeging van de RVB BIM Norm-regelset spelen we in op een groeiende vraag vanuit de Nederlandse markt om BIM modellen eenvoudiger te kunnen toetsen aan deze norm. Daarnaast biedt de implementatie van de BB/SfB in de regelsets, classificatie en ITO's noodzakelijke ondersteuning voor de sterk groeiende groep Vlaamse gebruikers."

De classificatiemethode BB/SfB wordt in een BIM model onder andere gebruikt om objecten en lagen te ordenen, zodat informatie van leveranciers van bouwproducten inzichtelijk wordt en om kostengegevens op een overzichtelijke wijze te kunnen groeperen. De nieuwe Solibri KeyMember Editie is uitgebreid met Classificaties volgens BB/SfB en een Classificatie Ruimtegebruik BE. Daarnaast zijn alle relevante Regels en ITO's hierop aangepast en geschikt voor de Belgische markt.


KeyMember Editie: onmisbaar voor een beter BIM proces

Aangezien de standaard regelsets en rapportages van Solibri Model Checker slechts een grove basis bevatten, ontwikkelt KUBUS met de KeyMember Editie een aanvulling van regelsets, classificaties, Information TakeOffs (ITO’s) en gebruikersrollen 
die goed aansluiten op de Nederlandse en Belgische markt. Met de extra voorbeeldmodellen wordt de werking toegelicht en getoond hoe u de kwaliteit van het BIM-proces kunt verbeteren. De KeyMember Editie kan direct ingezet worden, of als basis gebruikt worden om Solibri verder in te richten en aan te passen aan alle gangbare BIM protocollen.


Lees meer over Solibri Model Checker en de KeyMember Editie op www.kubusinfo.nl/Solibri
 


Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issue management met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 3.500 klanten in de bouw internationaal.

Over Solibri
Solibri is de marktleider op het gebied van BIM kwaliteitscontrole en waarborging. Met de ontwikkeling en verkoop van out-of-the-box software voor BIM validatie, verificatie, design review, constructiecoördinatie, analyse en toetsing naar regelgeving, bieden ze oplossingen die de kwaliteit van BIM gebaseerde ontwerp- en bouwprocessen productiever en kosten effectiever maken. Tot de klanten van Solibri behoren grote vastgoedontwikkelaars, bouwbedrijven, architecten- en ingeieursbureaus in meer dan 70 landen.


Meer informatie
Rosa van Tour | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950 | www.kubusinfo.nl | support.bimcollab.com
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden