Kubus Persbericht september 2016 
ARCHICAD 20 NL KeyMember Editie | Fresh Look at BIM

Eindhoven, 8 september 2016 - KUBUS lanceert in samenwerking met GRAPHISOFT® de nieuwste, Nederlandstalige versie van haar toonaangevende BIM software. Tegelijk met de komst van ARCHICAD 20 wordt de nieuwste KeyMember Editie uitgebracht. Deze aanvulling richt zich op zowel Nederlandse als Belgische gebruikers en bevat een aantal belangrijke functionele verbeteringen.

"Met de ARCHICAD 20 KeyMember Editie heeft KUBUS al het voorbereidend werk gedaan voor de RVB BIM Norm (RBN) en de door bouwbedrijven en BuildingSmart gedefinieerde Informatie Leverings Specificatie (ILS). Het toevoegen van informatie wordt vereenvoudigd en het koppelen van de juiste informatie aan IFC modellen wordt met de KeyMember Editie NL automatisch geregeld”, aldus Denise Bos, productmanager ARCHICAD bij KUBUS.

Nieuw in ARCHICAD 20
De geheel vernieuwde grafische gebruikersinterface, de nieuwe grafische Favorieten en nieuwe functies als de Graphic Override en Property Manager maken ARCHICAD 20 de meest moderne BIM applicatie op de markt.

Met de nieuwe Graphic Overrides kunnen objecten op basis van hun eigenschappen naar wens worden weergegeven. Bijvoorbeeld aparte kleuren per brandwerendheidsklasse voor een snelle controle van ingestelde eigenschappen. Ook zijn speciale visualisaties mogelijk zoals maquette- of karton-weergave. Deze functie maakt de communicatie, coördinatie en model checking direct in ARCHICAD veel efficiënter.

Nieuw in ARCHICAD 20 KeyMember Editie
Informatie is het meest waardevolle deel van BIM. Met ARCHICAD 20 KeyMember Editie wordt samenwerking met partijen vereenvoudigd door specifieke toevoegingen voor de RVB BIM Norm en de ILS.

Ten behoeve van informatiebeheer zijn nieuwe Schedules opgenomen die meteen de gevraagde RBN en ILS informatie weergeeft. Hiermee zijn eenvoudig wijzigingen door te voeren of toe te voegen aan het BIM-model. Excel bestanden zijn in te lezen om het BIM model te verrijken met informatie van derden. De informatie is altijd up-to-date, interactief en direct aanpasbaar in het model.

ARCHICAD 20 behoort tot de eerste BIM applicaties die IFC 4 volledig ondersteunt en is daarmee 100% compatibel met internationale standaarden zoals COBie. Door juiste mapping van de IFC data is het model meteen gereed voor een OPEN BIM samenwerking.

ARCHICAD 20 NL is vanaf vandaag met nieuwe KeyMember Editie beschikbaar in Nederland en Vlaanderen. Ga voor meer informatie over ARCHICAD 20 en de KeyMember Editie naar www.kubusinfo.nl/archicad
 


Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issue management met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 10.000 gebruikers wereldwijd.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950 - www.kubusinfo.nl

Bijlagen voor publicatie
ARCHICAD 20 Signature project >
Credits Signature project >
ARCHICAD 20 logo >
 
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden