Kubus oktober 2016 
BIMcloud® integraal werken in (grote) BIM projecten

Eindhoven, 6 oktober 2016 – Vandaag lanceert KUBUS de GRAPHISOFT BIMcloud® in Nederland en Vlaanderen. BIMcloud is een cloudgebaseerde samenwerkingsomgeving voor BIM projecten waarmee teams van iedere grootte kunnen samenwerken in een real-time BIM model. Gecombineerd met de GRAPHISOFT Delta-Server™ technologie biedt GRAPHISOFT hiermee essentiële features voor een BIM samenwerking op het allerhoogste niveau.

Denise Bos, productmanager ARCHICAD: "De ware potentie van BIM ligt in de samenwerking tussen verschillende partijen die BIM data delen. Met BIMcloud hebben samenwerkende teams, ongeacht de grootte of locatie, gelijktijdig toegang tot BIM projecten."

BIMcloud gaat veel verder dan alle andere cloud-services die momenteel aangeboden worden. Het is een all-round BIM oplossing waar alle benodigde softwarelicenties verstrekt worden, in een privé cloud alsook in een publieke cloud. Dankzij unieke features, waaronder de koppeling met BIMx, biedt BIMcloud als enige cloudoplossing een echte modelgebaseerde BIM omgeving voor disciplinaire samenwerking. Met behulp van mobiele integratie met de cloud kunnen alle belanghebbenden actief deelnemen aan het integrale BIM project.

BIMcloud is zelfs geschikt voor bedrijven met strenge eisen aan de workflow en hoge beveiligingseisen. Met de optie 'Private Cloud' blijft eigen data afgeschermd en volledig onder eigen controle zonder af te doen aan de voordelen en flexibiliteit van BIMcloud.

"Ik heb onderzoek gedaan naar vergelijkbare oplossingen, en specifiek gekeken naar de manier waarop ze zijn opgebouwd en wat ze kosten. Ik ben oprecht onder de indruk. BIMcloud is aanzienlijk eenvoudiger en ook veel goedkoper dan andere oplossingen. Volgens mij is BIMcloud een game-changer voor bureaus met meerdere vestigingen. Ik heb niets op de markt gezien dat enigszins in de buurt komt van wat BIMcloud kan", aldus gebruiker Stephan Langella, Associate Director, Rice Daubney, Australia

De internationale versie van GRAPHISOFT BIMcloud® werd in 2014 gereleased in Japan en daarna geleidelijk over andere landen uitgerold. Met de komst van ARCHICAD 20 is BIMcloud ook voor Nederland en België beschikbaar.

Voor meer informatie over BIMcloud ga je naar www.kubusinfo.nl/bimcloud
 

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issue management met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 10.000 gebruikers wereldwijd.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud®, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950 - www.kubusinfo.nl

Bijlagen voor publicatie
ARCHICAD 20 logo >

BIMcloud logo >
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden