Kubus Persbericht 19 mrt 2014 
Solibri KeyMember Editie van KUBUS
Nieuwe regels, rollen, ITO’s en BIM voorbeelden

Eindhoven 19 maart 2014 – Met de introductie van de Solibri KeyMember Editie biedt KUBUS gebruikers van Solibri Model Checker een uitgebreid en direct toepasbaar pakket van Solibri-content; bestaande uit regels, rollen, Information Takeoff's (ITO’s) en voorbeeldmodellen.

Ronald de Graan, directeur producten bij KUBUS: “Met een sterk groeiende gebruikersgroep binnen Nederland en België zien wij een steeds breder toepassingsgebied van Solibri. De Solibri KeyMember Editie is ontwikkeld om KeyMembers van KUBUS te voorzien van hulpmiddelen om hun BIM processen naar hoger niveau te brengen, en de diversiteit van al die disciplines beter te ondersteunen."

Om gebruikers in verschillende disciplines snel aan de slag te helpen, bevat de KeyMember Editie een tiental Rollen waarin de onderdelen logisch zijn gecombineerd. Door het kiezen van de juiste rol en de juiste taak worden BIM managers, projectleiders, bouwplantoetsers, bouwvoorbereiders en de kostendeskundigen direct bediend door de KeyMember Editie.

De nieuwe KeyMember editie bevat alle gangbare classificaties voor BIM modelinformatie, waarbij is ingezet op herkenning van informatie ongeacht welke software is gebruikt voor de IFC modellen. De nieuw ontwikkelde regelsets kunnen op zichzelf gebruikt worden. Maar ook worden toegepast als uitbreiding op, of als basis voor (door gebruikers) zelf ontwikkelde regels. De afstemming van de Information Takeoff met de slimme classificaties van de KeyMember Editie, zorgen keer op keer voor een betrouwbaar resultaat.

Christian Dalhuizen, productmanager Solibri bij KUBUS: “Wij vinden het belangrijk om meer kennis naar gebruikers te brengen, en de ontwikkeling van bedrijfsregelsets en classificaties te stimuleren. Daarom worden er 16 IFC voorbeeldmodellen, met uitleg, meegeleverd voor de verschillende disciplines. Met deze modellen is veel over BIM te leren en kan de werking van regelsets en classificaties uitgeprobeerd worden."


Solibri Model Checker

Kostbare fouten opsporen vóórdat ze gemaakt zijn, dát is de kracht van Solibri Model Checker. Deze intelligente modelcontrole in het BIM proces helpt faalkosten reduceren en de kwaliteit van het model optimaliseren. In combinatie met de Solibri KeyMember Editie wordt Solibri Model Checker sneller en beter geïmplementeerd in het bedrijfsproces.

Lees meer over Solibri en de KeyMember Editie op www.kubusinfo.nl/solibri
Over KUBUS
KUBUS levert BIM voor Design en Build en is distributeur voor de producten van GRAPHISOFT® (Hongarije) en Goldpartner van Solibri Inc. (Finland) in de Benelux. Voor ArchiCAD®, EcoDesigner STAR®, BIMx®, BIMcloud™ en Solibri Model Checker wordt naast verkoop een hoog niveau van service, opleiding en content geleverd. KUBUS is promotor van OpenBIM en IFC workflow solutions zoals simplebim en BCF plug-ins voor BIM authoring tools. Kubus Stabu is Nederlands meest gebruikte bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Belgrado worden samen met verkooppartners in Vlaanderen producten en diensten geleverd aan meer dan 3.250 klanten in de bouwsector, met name in de Benelux.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort of Rosa van Tour - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950
www.kubusinfo.nl
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden