Kubus Persbericht 18 nov 2013 
BIMmen was nog nooit zo simpel
Simplebim 3, eenvoudige & efficiënte IFC editor

Eindhoven 18 november 2013 – KUBUS is gestart met de verkoop van simplebim om daarmee OpenBIM samenwerkingsverbanden nog toegankelijker te maken. Simplebim helpt bij het efficiënt verwerken van IFC data, aangeleverd door anderen. Importeer een IFC bestand binnen simplebim en filter alleen de relevante data. Vul daarna eventueel kenmerken aan, wijzig deze of verplaats ze. Vervolgens kan het IFC bestand geëxporteerd worden naar Excel of een model checker voor controle, om hoeveelheden uit te trekken en nog veel meer. Zo wordt een model gecreëerd dat kleiner is, gemakkelijker werkt en informatie bevat die betrouwbaar is.

“Doordat steeds meer programma's IFC beter gaan ondersteunen, groeit de behoefte aan afstemming en validatie van ontvangen IFC bestanden. Met simplebim hoeven ontvangers van IFC bestanden niet over dure BIM modeleersoftware te beschikken om toch op eenvoudige wijze de kwaliteit van de data te controleren, en waar nodig aan te passen voor een beter resultaat bij het gebruik ervan", aldus Erik Pijnenburg, algemeen directeur KUBUS.

Op 15 november is simplebim 3 uitgebracht met als belangrijkste nieuwe features ondersteuning van grotere IFC bestanden en 'real time' modelvalidatie. Dit is onder andere gerealiseerd doordat versie 3 64-bits systemen ondersteund, het volledige werkgeheugen van een systeem kan daardoor gebruikt worden. Bovendien wordt hierdoor de geheugencapaciteit ook minder belast. Op onze website is meer informatie te vinden over simplebim en de nieuwe features van versie 3. 

Hans Hendriks, deBIMspecialist over simplebim: “Ik gebruik simplebim vaak voor toeleveranciers om IFC bestanden te filteren omdat zij niet het hele model nodig hebben. Filtering kan snel een eenvoudig met dit programma evenals het aanvullen van kenmerken of het exporteren naar Excel voor controle of hoeveelheden. Door templates te gebruiken kan een specifieke finetuning voor elk gebruik van het IFC bestand in een keer vanuit dezelfde bron worden geautomatiseerd. Kortom KUBUS komt met een zeer handige aanvulling voor iedereen die veel met IFC werkt."

Meer informatie over simplebim is te vinden op www.kubusinfo.nl/simplebim

 

Over KUBUS
KUBUS levert BIM voor Design en Build en is distributeur voor de producten van GRAPHISOFT® (Hongarije) en Goldpartner van Solibri Inc. (Finland) in de Benelux. Voor ArchiCAD®, EcoDesigner STAR®, BIMx®, BIMcloud™ en Solibri Model Checker wordt naast verkoop een hoog niveau van service, opleiding en content geleverd. KUBUS is promotor van OpenBIM en IFC workflow solutions zoals simplebim en BCF plug-ins voor BIM authoring tools. Kubus Stabu is Nederlands meest gebruikte bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Belgrado worden samen met verkooppartners in Vlaanderen producten en diensten geleverd aan meer dan 3.250 klanten in de bouwsector, met name in de Benelux.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort of Rosa van Tour - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950
www.kubusinfo.nl
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden