Kubus Persbericht 13 aug 2013 
Focus IT en KUBUS versterken samenwerking
Op het gebied van ArchiCAD cursussen, -Testdrives en -gebruikersgroep

Eindhoven 13 augustus 2013 – Focus IT en KUBUS kondigen een intensievere samenwerking aan op het gebied van promotie en ondersteuning van ArchiCAD.

Focus IT is, naast leverancier van hardware zoals Apple producten, plotters en printers, ook al lange tijd ArchiCAD verdeler. KUBUS is distributeur van de BIM oplossingen ArchiCAD en Solibri in Nederland en Vlaanderen. KUBUS zal op de vernieuwde cursuslocatie van Focus IT in Erpe-Mere alle testdrives en cursussen voor ArchiCAD gaan verzorgen. Cursussen die door KUBUS worden gegeven, komen in aanmerking voor ondersteuning via de KMO portefeuille.

"Deze nieuwe manier van samenwerken geeft een flinke impuls aan de ondersteuning van ArchiCAD-gebruikers in Vlaanderen. Voorheen waren klanten aangewezen op cursussen in Nederland, dat is nu verleden tijd", aldus Erik Pijnenburg, directeur KUBUS.Kennis delen

Daarnaast wordt er een ArchiCAD gebruikersgroep opgericht die door Focus IT samen met KUBUS actief ondersteund zal worden middels het organiseren van meerdere ArchiCafé's per jaar. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen leden meer uitleg over belangrijke onderwerpen in ArchiCAD en kunnen tevens ideeën uitwisselen over het werken met ArchiCAD. Het doel is kennis delen en vergroten.

Wim Goethals, directeur Focus IT:"Wij zijn erg blij dat we kunnen rekenen op de intensieve ondersteuning van KUBUS voor het verder promoten van ArchiCAD in Vlaanderen. Het uitbouwen van een ArchiCAD gebruikersgroep vloeit direct voort uit de mogelijkheden die deze nieuwe samenwerking biedt."
Erik Pijnenburg (links) en Wim Goethals in het nieuwe kantoor van Focus ITOver Focus IT
Focus IT is een computerbedrijf gespecialiseerd in IT-totaaloplossingen voor (interieur- en tuin-) architecten, designers en projectontwikkelaars. Binnen deze totaaloplossing levert Focus IT software zoals ArchiCAD, Artlantis, grafische programma's van Adobe en Microsoft producten. Daarnaast wordt er ook diverse hardware aangeboden, waaronder Apple producten, Windows PC's, en randapparatuur zoals plotters en printers. Focus IT biedt naast ondersteuning voor installatie en onderhoud van de geleverde producten ook cursussen en testdrives in het daarvoor speciaal ingerichte trainingslokaal.

Over KUBUS
KUBUS levert BIM voor Design en Build en is distributeur voor de producten van GRAPHISOFT® (Hongarije) en Goldpartner van Solibri Inc. (Finland) in de Benelux. Voor ArchiCAD®, EcoDesigner STAR®, BIMx®, BIMcloud™ en Solibri Model Checker wordt naast verkoop een hoog niveau van service, opleiding en content geleverd. KUBUS is promotor van OpenBIM en IFC workflow solutions zoals simplebim en BCF plug-ins voor BIM authoring tools. Kubus Stabu is Nederlands meest gebruikte bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Belgrado worden samen met verkooppartners in Vlaanderen producten en diensten geleverd aan meer dan 3.250 klanten in de bouwsector, met name in de Benelux.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort of Rosa van Tour - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950
www.kubusinfo.nl
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden