Kubus Persbericht 11 november 2014 
KUBUS introduceert BIMcollab®
's Werelds eerste OpenBIM issue management-oplossing in de cloud


Eindhoven, 11 November – KUBUS introduceert een nieuw, op BCF gebaseerd, platform voor issue management in de cloud, gekoppeld aan o.a. Revit, ArchiCAD en Solibri: BIMcollab®. BIMcollab® overbrugt de verschillen tussen BIM applicaties, en richt zich op de multidisciplinaire samenwerking tussen bedrijven in bouwprojecten. Deze nieuwe OpenBIM tool is ontworpen om issues te communiceren en te beheren tijdens de ontwerp- en bouwfase van elk project waar BIM wordt ingezet.
 
“Bestaande issue management-oplossingen missen belangrijke features die voor een betrouwbare en soepele BIM workflow kunnen zorgen. Daarom hebben we een krachtig maar eenvoudig issue management platform ontwikkeld, speciaal voor BIM.” zegt Erik Pijnenburg, Directeur bij KUBUS.
 
Issues die met bijvoorbeeld Solibri Model Checker of BIMsight gevonden worden, zijn naar BIMcollab® te publiceren. De modelleur ontvangt automatisch een notificatie en kan binnen zijn eigen modelleeromgeving (Revit, ArchiCAD, enz) direct naar de conflicterende objecten springen. Als de oplossing gereed is, kan vervolgens met één klik het issue als ‘opgelost’ aan de BIM manager gerapporteerd worden.
 
“Tijdens elk bouwproject krijgt men te maken met onverwachte problemen en issues, die lastig te beheren zijn. BIMcollab® versimpelt het proces door een werkwijze waarbij het opslaan, delen en beheren van issues gecentraliseerd is.” Zegt Ronald de Graan, directeur producten bij KUBUS. “Nog belangrijker is dat de juiste informatie voor handen is, precies daar waar je deze het hardste nodig hebt: binnen je BIM modelleer software.”
 
BIMcollab® is overal, altijd en vanaf elke apparaat te bereiken, zoals desktop, telefoon of tablets. Het is ook mogelijk om issues te maken door middel van het nemen van foto’s op de bouwplaats. Live verbindingen met BIMcollab® zorgen altijd voor up-to-date informatie.
 
Op 26 november wordt BIMcollab® gedemonstreerd tijdens het Solibri User Excellence Event. Voor meer informatie en inschrijven, Klik hier > 
BIMcollab® komt in de eerste week van december beschikbaar.
 
Voor meer informatie ga naar support.bimcollab.com

 

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van Graphisoft en Gold Partner van Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van OpenBIM en IFC workflow oplossingen. Daarnaast is Kubus Stabu, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en EcoQuaestor, ArchiCAD add-on voor eco-kosten en materiaal analyses gebaseerd op BIM, in eigen ontwikkeling. BIMcollab® is ’s werelds eerste cloud gebaseerde oplossing voor issue management voor BIM. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Belgrado worden samen met verkooppartners in Vlaanderen producten en diensten geleverd aan meer dan 3.000 klanten in de bouwsector.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort of Rosa van Tour - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950
www.kubusinfo.nl
support.bimcollab.com
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden