Kubus Persbericht 25 mrt 2014 
Graphisoft’s BIMcloud® voor samenwerken in BIM
voor projecten en bedrijven van iedere grootte en omvang

Tokyo, 25 maart 2014 – Tijdens een exclusieve persconferentie voor internationale AEC pers en grote Japanse AEC bedrijven, presenteert Graphisoft vandaag BIMcloud®.

Tegelijk met ArchiCAD 18 zal Graphisoft dit jaar BIMcloud® lanceren. Dit is een volwaardig BIM samenwerkingsplatform waar teams van elke grootte kunnen samenwerken in BIM. “De meeste mensen associëren Cloud Computing met online diensten zoals data-opslag en Software as a Service (SaaS). Maar wanneer we verder kijken dan elementaire Cloud services, kunnen we veel meer bereiken”, aldus Ákos Pfemeter, Vice President Marketing bij Graphisoft. “Wellicht tegenstrijdig met de doorsnee opinie, maar wij zijn ervan overtuigd dat Cloud Computing ontwrichtend werkt voor de manier waarop mensen samenwerken. Graphisoft's BIMcloud® oplossing geeft hieraan tegenwicht speciaal voor de AEC industrie. Hiermee is het mogelijk voor grote én kleine bureaus om volledig geïntegreerde BIM workflows te implementeren in zowel een publieke- als beveiligde cloud-omgeving.”

GRAPHISOFT’s BIMcloud® is een volwaardig BIM samenwerkingsplatform die het mogelijk maakt voor bouwteams, van elke grootte, om samen te werken aan de originele BIM data in real-time. GRAPHISOFT’s gepatenteerde Delta-ServerTM technologie, gecombineerd met de geavanceerde architectuur van de cloud-server, biedt de essentiële eigenschappen voor samenwerking in een BIM omgeving van wereldklasse.Real-time

De beste samenwerking komt tot stand met een real-time verbinding tussen partijen. De technologie van Graphisoft’s Delta-Server™ maakt dit mogelijk, ongeacht de grootte of locatie van de samenwerkende teams. BIMcloud® garandeert voor iedereen gelijktijdige toegang tot de BIM projecten wanneer een standaard internetverbinding wordt gebruikt, altijd en overal.


Robuust

Graphisoft BIMcloud® heeft een ingebouwd systeem voor het oplossen van conflicten, hierdoor hebben gebruikers ten alle tijden toegang tot de server. Bovendien kan dankzij de extreem hoge netwerktolerantie ook op lange afstand verbinding gemaakt worden via een standaard internetverbinding. Ondersteuning van het beveiligde HTTPS-protocol, geavanceerde back-up systeem en ‘roll-back’ opties om eerdere versies terug te zetten, zorgen ervoor dat uw BIM-data – het meest waardevolle intellectuele eigendom binnen een bouwproject – uitzonderlijk goed beveiligd is.


Flexibel

Voor BIMcloud® is geen additionele software of hardware nodig, en vereist bovendien niet veel van de huidige hardware of software. Een standaard internetverbinding met HTTP-protocol is voldoende voor een real-time samenwerking vanuit praktisch elke locatie ter wereld. Voor BIMcloud® Servers volstaan standaard desktop configuraties​​, terwijl de BIMcloud® Manager volledige functionaliteit heeft vanuit elk mobiel apparaat.


Schaalbaar

Het grootste voordeel van real-time samenwerking in BIMcloud® is de mogelijkheid om de capaciteit van servers op te schalen. Bovendien kunnen projectteams gewoon door blijven werken binnen BIMcloud® terwijl de servercapaciteit wordt vergroot door middel van processoren en geheugen. Nog een voordeel is de mogelijkheid om binnen het systeem horizontaal te schalen, door het direct kunnen toewijzen van nieuwe BIMcloud® servers wanneer het aantal projecten groeit.


Geïntegreerd

Het is mogelijk om BIMcloud® volledig te integreren binnen de infrastructuur van grote ondernemingen. Eigen inloggegevens kunnen gebruikt worden om toegang te krijgen tot BIM projecten in de cloud. De gelaagde structuur (multi-tier) van gebruikerstoegankelijkheid en beheer van rollen zorgt ervoor dat BIMcloud® eenvoudig toegepast kan worden op de omgeving binnen iedere (grote) organisatie. Met BIMcloud® Mobile kunnen ook externe teamleden deelnemen aan de BIM workflow via een tablet of smartphone.

Graphisoft’s BIMcloud® gaat veel verder dan de huidige cloud-diensten die beschikbaar zijn op de markt. Deze veelzijdige cloud-gebaseerde oplossing voorziet in de complete benodigde software om de premisse waar te maken van Graphisoft als aanbieder van een particuliere cloud-oplossing, en aanbieder van cloud-diensten in de openbare cloud. Dankzij unieke eigenschappen is BIMcloud® de enige cloud-oplossing die daadwerkelijk een modelgebaseerde BIM-samenwerking mogelijk maakt voor bedrijven en projecten van elke grootte en omvang. Met behulp van mobiele integratie in de cloud, kunnen alle belanghebbende van het ontwerp- en bouwteam actief participeren in de samenwerking. BIMcloud® is door zijn ontwerp zelfs geschikt voor de meest strenge beveiligings- en workflow eisen van bedrijven. Hiermee wordt voorzien in een passende oplossing voor de problemen op het gebied van samenwerking bij bedrijven waar samenwerking cruciaal is binnen de dagelijkse werkzaamheden. De optie voor een beveiligde cloud-omgeving maakt het mogelijk voor bedrijven om projecten binnen een afgeschermde omgeving uit te voeren met de voordelen en flexibiliteit van de cloud, zonder uitzondering.

Lees meer en blijf op de hoogte via www.graphisoft.com/BIMcloud
Voor het originele persbericht, klik hier

Graphisoft viert dit jaar haar 30-jarige bestaan, bekijk het filmpje: Almost 30 reasons to love ArchiCAD
Over KUBUS
KUBUS levert BIM voor Design en Build en is distributeur voor de producten van GRAPHISOFT® (Hongarije) en Goldpartner van Solibri Inc. (Finland) in de Benelux. Voor ArchiCAD®, EcoDesigner STAR®, BIMx®, BIMcloud™ en Solibri Model Checker wordt naast verkoop een hoog niveau van service, opleiding en content geleverd. KUBUS is promotor van OpenBIM en IFC workflow solutions zoals simplebim en BCF plug-ins voor BIM authoring tools. Kubus Stabu is Nederlands meest gebruikte bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Belgrado worden samen met verkooppartners in Vlaanderen producten en diensten geleverd aan meer dan 3.250 klanten in de bouwsector, met name in de Benelux.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort of Rosa van Tour - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950
www.kubusinfo.nl
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden