Kubus PERSBERICHT | 23 september 2015 
Nieuw: Rhino-Grasshopper-ARCHICAD connectie

Eindhoven, 23 september 2015 - GRAPHISOFT heeft onlangs de publieke bèta versie van de Rhino-Grasshopper-ARCHICAD connectie uitgebracht. Hiermee kunnen architecten hun ontwerpen uit Grasshopper importeren in het ARCHICAD BIM model.

De aanvulling van de Grasshopper-ARCHICAD live connectie met de mogelijkheden om visueel algoritmisch te ontwerpen zijn een stap in de toekomst voor iedere ontwerper. Het intuïtief en direct kunnen toepassen van Grasshopper algoritmes op ARCHICAD elementen is een unieke aanwinst voor alle ARCHICAD gebruikers die met Rhino en Grasshopper ontwerpen én voor alle Rhino-Grasshopper gebruikers die hun ontwerpen naar BIM willen brengen", aldus Ronald de Graan, directeur productmanagement KUBUS.

Met deze connectie ontstaat een ontwerpworkflow waarin alle mogelijke vormen in het BIM model geïmporteerd, en details en structures ontworpen en gefinetuned kunnen worden zonder bestanden uit te wisselen. Deze ontwikkeling is een perfecte aanvulling op de eerder dit jaar gelanceerde Rhino-ARCHICAD connectie waarmee Rhino bestanden van iedere grootte en complexiteit kunnen worden geopend en bewerkt in ARCHICAD. Met de Rhino-Grasshopper-ARCHICAD connectie kunnen projecten in alle drie de ontwerpomgevingen gestart en/of bewerkt worden.

De standaard aanpak van een BIM ontwerp is gebaseerd op het samenstellen van bouwelementen. De Rhino-Grasshopper-ARCHICAD connectie benadrukt het voordeel van BIM in de ontwerpfase, waarin gebouwelementen nog ongedefinieerd zijn”, aldus Tomohiko Yamanashi, Executive Officer & Deputy Head of Architectural Design Department bij Nikken Sekkei. ”De connectie geeft ook een positieve meerwaarde aan het ontwerpen met de computer ten opzichte van de traditionele manier van werken. BIM wordt zo een steeds vriendelijker manier van ontwerpen.

De Rhino-Grasshopper-ARCHICAD connectie is gebouwd door GRAPHISOFT in samenwerking met de architecten van Nikken Sekkei in Japan en BIG architects in Denemarken.

Ga voor meer informatie naar: www.kubusinfo.nl/rhino-grasshopper


Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS add-ons voor BIM software, objecten voor fabrikanten en de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based en BIM-platform overschrijdend issue management. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 3.500 klanten in de bouwsector.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Over Rhinoceros en Grasshopper
Rhinoceros® 5.0, ontwikkeld door Robert McNeel & Associates, is marktleider in industrieel ontwerp- en modelleersoftware, en wordt steeds meer gebruikt door architecten voor ontwerpstudies. Complexe vormen kunnen worden gedefinieerd met 3D-digitizers. Rhinoceros® 5.0 kan krommingen, oppervlakten en solids maken, bewerken, analyseren en vertalen met zijn krachtige NURBS gebaseerde engine. Er zijn geen beperkingen op complexiteit, graad, of grootte. Grasshopper®, geïntegreerd in Rhino 3D, wordt gebruikt voor het vinden van nieuwe vormen met behulp van generatieve algoritmen. Grasshopper® vereist geen kennis van programmeren of scripting.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950 - www.kubusinfo.nl
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden