Persbericht

Nieuw: ARCHICAD STAR(T) Edition 2020

Eindhoven, 18 februari 2020 – De nieuwste versie van ARCHICAD STAR(T) Edition is vanaf vandaag beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt. De STAR(T) Edition is een volledig BIM pakket dat een laagdrempelige instap biedt voor de kleinere bureaus die hun ontwerpproces willen optimaliseren en daarbij op hoog niveau willen participeren in de BIM workfiow.

Ronald de Graan, directeur productmanagement bij KUBUS: "Alle verbeteringen die in ARCHICAD 23 zijn doorgevoerd, zien we ook terug in STAR(T) Edition 2020. Dit 'kleintje' BIM is heel erg compleet."

Meer detail in balken en kolommen
STAR(T) Edition 2020 biedt gedetailleerde en constructief correcte detail-aansluitingen van balken en kolommen. Ook de 2D documentatie hiervan is verbeterd, wat zorgt voor duidelijke communicatie in het uitvoeringstraject.
 
Openingen en sparingen

Het nieuwe openingen-gereedschap geeft meer mogelijkheden om openingen in een model te creëren en af te stemmen op andere disciplines. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Dit nieuwe gereedschap biedt een unieke workflow voor integraal werken aan openingen en sparingen.
 
Performance
Het opstarten van projecten gaat sneller. Door middel van een nieuw overzichtelijk dashboard worden alle actuele projecten aangeboden voor een directe start. 


Denise Bos, ARCHICAD productspecialist bij KUBUS: "De verbeteringen in het schakelen tussen projecten en weergaven hebben effect op alledaagse handelingen. De impact op productiviteit is hierdoor enorm."
 
Interoperabiliteit

IFC4 wordt in STAR(T) Edition 2020 volledig ondersteund waardoor deze volledig inzetbaar is in openBIM projecten. IFC4 bevat o.a. meer mogelijkheden voor geolocatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd. 

Ga voor meer informatie naar www.kubusinfo.nl/startedition
  


Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS add-ons voor BIM software en de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based en BIM-platform overschrijdend issuemanagement. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 40.000 gebruikers in de bouwsector internationaal.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM-revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Bijlagen voor publicatie:

ARCHICAD STAR(T) Edition logo >

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort | lvanrijsoort@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950