Persbericht

One more thing... BIMcollab ZOOM
 
 
Eindhoven, 16 november 2017 - KUBUS lanceert BIMcollab ZOOM. Hiermee wordt het nóg makkelijker om IFC modellen te combineren, bekijken én valideren. Samen met beta testers wereldwijd heeft KUBUS BIMcollab ZOOM afgelopen maanden uitgebouwd tot een volwaardige IFC validatie tool.
 
BIMcollab ZOOM is de nieuwste toevoeging aan het BIMcollab ecosysteem en biedt model visualisatie en validatie volledig geïntegreerd in de BIMcollab workflow voor issue-management. ZOOM is de BIM applicatie bij uitstek om issues te bespreken tijdens multidisciplinaire teambijeenkomsten voor het optimaliseren van BIM data in de context van discipline modellen. ZOOM helpt om ontwerpproblemen te detecteren en oplossingen te verifiëren.
 
De navigatie is snel, intuïtief en soepel, zelfs met grote modellen. ZOOM is beschikbaar voor zowel Windows als MacOS en is de eerste BIM tool die Mac-touch-pad gestures voor navigatie ondersteunt. Nooit eerder was het zo eenvoudig om in de BIM data workflow te participeren voor het onderzoeken en begrijpen van bouwplannen.
 
 
Visualiseren
BIMcollab ZOOM kan meerdere discipline modellen samenvoegen voor een volledig overzicht van het BIM project. Bewaar de project-setup in een platform onafhankelijk bestand dat met de IFC modellen gedeeld van worden via drop-box, Chapeau of een ander documentbeheersysteem.
 
 
Valideren
Smart Views zijn dynamische filters voor het onderzoeken van alle aspecten van de BIM data. Dit kan bijvoorbeeld door objecten een kleur te geven op basis van type, classificatie of elke andere eigenschap. Smart Views bieden een intuïtieve en toegankelijke manier om gegevens te valideren tegen de BIM specificatie. Smart Views voor ILS bijvoorbeeld komen beschikbaar via de KUBUS website.
 
 
Samenwerken
BIMcollab ZOOM werkt soepel samen met de issue-management features van BIMcollab. Vanuit ZOOM kan worden ingelogd bij elk project in de cloud om issues aan te maken en te delen. Deze issues kunnen vervolgens via één van de BCF Managers door de teamleden in hun eigen BIM ontwerptool wordt opgezocht en afgehandeld.
 
Met ZOOM biedt BIMcollab nu een complete set aan tools voor geïntegreerd BIM issue-management, essentieel voor het optimaliseren van de kwaliteit van BIM data.
 

BIMcollab ZOOM is vanaf vandaag beschikbaar. 
Kijk voor meer informatie over BIMcollab ZOOM op support.bimcollab.com/zoom
 
 


Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is ontwikkelaar van BIMcollab® ’s werelds eerste cloud based BIM issue-managementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. KUBUS is daarnaast exclusief distributeur voor GRAPHISOFT en Solibri in de Benelux en ontwikkelaar van KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 15.000 gebruikers in de bouw.

 

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950


Afbeeldingen voor publicatie >
BIMcollab ZOOM logo >
Screenshot Smart View >
Smart View >