Persbericht

Nieuw: ARCHICAD STAR(T) Edition 2018
 
 
Eindhoven, 30 januari 2018 - GRAPHISOFT® presenteert de nieuwste versie van het kleine broertje van ARCHICAD: ARCHICAD STAR(T) Edition 2018. Deze versie bevat nu ook het volledig vernieuwde trapgereedschap van ARCHICAD 21, inclusief de innovatieve Predictive Design technologie waarmee mogelijke ontwerpkeuzes tijdens het modelleren van de trap worden doorgerekend en voorgesteld. In combinatie met het nieuwe relinggereedschap biedt het ongekende ontwerpmogelijkheden. Andere belangrijke speerpunten zijn de ondersteuning van alle mogelijke classificatiesystemen en de verbeterde IFC import- en exportmogelijkheden.
 
“De nieuwste generatie trapgereedschap neemt alle belemmeringen weg voor een creatieve workflow. De modelleur kan zich volledig richten op het ontwerp", aldus Peter Temesvari, directeur productmanagement bij GRAPHISOFT.
 
 
Trapgereedschap ARCHICAD 21 nu ook in STAR(T) Edition
Dankzij vooraf ingegeven voorwaarden blijft de trap gedurende het modelleren voldoen aan belangrijke eisen zoals regelgeving en ergonomie. Dit vereenvoudigt de complexe taken voor de modelleur. Daarbij berekent de innovatieve Predictive Design technologie op de achtergrond duizenden ontwerp-opties op basis van wat er al gemodelleerd is. Een grafische preview maakt vervolgens de mogelijke ontwerpkeuzes inzichtelijk.
 
Het relinggereedschap plaatst een leuning met slechts één klik aan weerszijden van de trap, of kan zelfs gekoppeld worden aan andere constructies. Wijzigingen in de constructie of trap worden automatisch doorgevoerd in de reling. Volledige vormvrijheid wordt geboden doordat de losse elementen afzonderlijk aanpasbaar zijn.
 
 
OpenBIM® workflow verbeteringen
ARCHICAD STAR(T) Edition 2018 ondersteunt alle classificaties (zoals NL/Sfb, eigen systemen, enz.) zodat eenvoudig aan alle BIM eisen kan worden voldaan (zoals de BIM basis ILS, COBIE, enz.). Het vernieuwde beheer van import- en export translators voor IFC geeft de mogelijkheid om op projectniveau voorkeuren te beheren van IFC modellen in een integrale BIM workflow.
 
De nieuwe mogelijkheid van flexibele classificaties met gekoppelde informatiesets geeft de gebruiker sterke gereedschappen voor de coördinatie met projectpartners”, aldus Ronald de Graan, directeur productmanagement bij KUBUS.
 
ARCHICAD STAR(T) Edition 2018 is een volledig BIM pakket dat een passende oplossing biedt voor kleinere bureaus die volwaardig willen participeren in een openBIM workflow. De nieuwe versie is per direct beschikbaar in Nederland en Vlaanderen.

Kijk voor meer informatie over ARCHICAD STAR(T) Edition op www.kubusinfo.nl/startedition
Een overzicht van nieuwe features staat op www.kubusinfo.nl/nieuw-in-se2018
 

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 15.000 gebruikers in de bouw.
 
Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.
 
Bijlagen voor publicatie
ARCHICAD STAR(T) Edition 2018 beeldmerk >
ARCHICAD STAR(T) Edition 2018 - 01 >
ARCHICAD STAR(T) Edition 2018 - 02 >
ARCHICAD STAR(T) Edition 2018 - 03 >
 
Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950