Persbericht

Nieuwe ARCHICAD 21: BIM met twee treden tegelijkEindhoven, 3 mei 2017 - GRAPHISOFT® heeft ARCHICAD 21 aangekondigd; de nieuwste versie van hun toonaangevende BIM software. De belangrijkste ontwikkeling is het volledig vernieuwde trap-gereedschap, inclusief de innovatieve Predictive Design technologie waarmee mogelijke ontwerpkeuzes tijdens het modelleren van de trap worden doorgerekend en voorgesteld. In combinatie met de nieuwe Railing tool biedt het ongekende ontwerpsnelheid. Andere belangrijke speerpunten zijn de ondersteuning van alle mogelijke classificatiesystemen en de verbeterde IFC import- en exportmogelijkheden. 

“Het nieuwste generatie trap-gereedschap neemt alle belemmeringen weg voor een creatieve workflow. De modelleur kan zich volledig richten op het ontwerp, waardoor het creatieve proces leuk én productief wordt.” Peter Temesvari, directeur productmanagement bij GRAPHISOFT.
 

Nieuw trap-gereedschap introduceert Predictive Design

Dankzij vooraf ingegeven voorwaarden blijft de trap gedurende het modelleren voldoen aan belangrijke eisen zoals regelgeving en ergonomie. Dit ondersteunt het creatieve proces en vereenvoudigt de complexe taken voor de modelleur. Daarbij berekent de innovatieve Predictive Design-technologie op de achtergrond duizenden ontwerp-opties op basis van wat er al gemodelleerd is. Een grafische preview maakt vervolgens de mogelijke ontwerpkeuzes inzichtelijk.

Het nieuwe reling-gereedschap plaatst een leuning met slechts èèn klik aan weerszijden van de trap, of kan zelfs gekoppeld worden aan andere constructies. Wijzigingen in de constructie of trap worden automatisch doorgevoerd in de reling. Volledige vormvrijheid wordt geboden doordat de losse elementen afzonderlijk aanpasbaar zijn. Het reling-gereedschap biedt ongekende ontwerpsnelheid, zeker in combinatie met het nieuwe trap-gereeschap.
 

OpenBIM® workflow verbeteringen

ARCHICAD 21 ondersteunt alle classificatiesystemen. Bijvoorbeeld nationale standaarden zoals BIM basis ILS en Cobie, of een eigen bureaustandaard. Elke gewenste informatieset (classificatie) kan bij een export aan IFC gekoppeld worden.

Met de vernieuwde importmogelijkheden voor IFC worden IFC modellen als hotlink geplaats waardoor ze direct te coördineren en filteren zijn op inhoud. Daarnaast zijn ze eenvoudig te updaten en zelfs aan te passen binnen ARCHICAD. De nieuwe Collision Detection kan ingezet worden om clashes en ontwerpfouten op te sporen in het model. Deze functionaliteit kan zelfs clashes vinden met gelinkte IFC modellen, voor een optimale samenwerking met andere disciplines.

“De nieuwe mogelijkheden van het flexibele classificatiesysteem en gelinkte IFC files geven ARCHICAD gebruikers sterke gereedschappen voor de coördinatie met project partners", aldus Ronald de Graan, directeur productmanagement bij KUBUS. ”De interne clash-detectie helpt de architect hierbij om een leidende rol als modelcoördinator te vervullen."

ARCHICAD 21 is na de zomer beschikbaar in Nederland en Vlaanderen. Op 9 mei wordt de nieuwe versie gepresenteerd via een online livestream >


Kijk voor meer informatie over ARCHICAD op www.kubusinfo.nl/archicad
Een overzicht van nieuwe features staat op www.kubusinfo.nl/nieuw-in-archicad 
 

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issuemanagement met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 15.000 gebruikers in de bouwsector.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Bijlagen voor publicatie:
ARCHICAD 21 signature project (meerdere beelden) >


Meer informatie
Contacteer Rosa van Tour | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950;