Persbericht

ARCHICAD 21 beschikbaar in Nederland en VlaanderenEindhoven, 4 september 2017 - In samenwerking met GRAPHISOFT® lanceert KUBUS vandaag de nieuwste Nederlandstalige versie van ARCHICAD, hét BIM modelleerpakket. Tegelijk met de komst van ARCHICAD 21 wordt ook een nieuwe versie van de KUBUS KeyMember Editie uitgebracht. Dit aanvullende pakket van bibliotheken, modules en werkmethodieken richt zich volledig op gebruik in Nederland en Vlaanderen.

"Het modelleren van trappen is een complexe opgave. Maar met het vernieuwde trappen-gereedschap gaat er een nieuwe wereld voor je open. Rule-based ontwerpen: een combinatie van modelleervrijheid en de garantie dat de trap aan de vooraf gestelde eisen voldoet. Een intuïtief en effectief proces dankzij de ongekende performance van ARCHICAD." aldus, Ronald de Graan, directeur productmanagement bij KUBUS.

 
OpenBIM workflow en ontwerpsnelheid

Al ruim dertig jaar is openBIM een belangrijk onderdeel bij elke nieuwe versie van ARCHICAD. Versie 21 blijft hierin niet achter met de ondersteuning van meerdere classificatiesystemen (o.a. BIM basis ILS, Cobie of eigen bureaustandaarden), vernieuwde IFC importmogelijkheden en de introductie van Collision Detection. Deze bieden de basis voor een optimale samenwerking met verschillende disciplines.

Het vernieuwde trap- en reling-gereedschap zet de toon in een nieuwe generatie van modelleertechnieken. De innovatieve 'Predictive Design' technologie rekent op de achtergrond duizenden ontwerp-opties door op basis van wat al gemodelleerd is en toont een grafische preview. Het reling-gereedschap plaatst met één klik leuningen aan weerszijden van een trap, maar kan ook gekoppeld worden aan andere constructies. Wijzigingen in constructie of trap worden automatisch doorgevoerd in de reling, en de mogelijkheid om losse elementen afzonderlijk te bewerken biedt een ongekende ontwerpvrijheid.

Martijn Verbeek, partner bij MAD, heeft als betatester van de KeyMember Editie voor ARCHICAD 21 hiermee al kunnen werken. "Versie 21 biedt heel veel mooi vernieuwingen. En met de nieuwe mogelijkheden van de Zonestempel in de KeyMember Editie kunnen we veel meer en slimmer data in zones gebruiken. Bovendien is het nu ook mogelijk om er globale begrotingsschedules mee te maken waardoor onze opdrachtgevers snel inzicht hebben in de kosten. Daarnaast zijn de nieuwe trappen- en relingtools fantastische verbeteringen op voorgaande versies."
 

Lokale content ontwikkelt vanuit de praktijk

De KUBUS KeyMember Editie bevat enerzijds nieuwe features die aansluiten op ARCHICAD 21; zoals Favorieten voor de meest gebruikte trappen en relingen en classificaties zoals de NL/SfB en BB/SfB. Anderzijds worden er efficiëntere werkmethoden aangeboden voor bestaande gereedschappen. Zo kan de vernieuwde Zonestempel elke gewenste eigenschap weergeven.

Met een nieuwe Add-on kan binnen enkele klikken een Programma van Eisen worden omgezet naar een 3D ruimteplan. Zones worden automatisch gevuld met de belangrijkste ruimte-eisen zodat deze gedurende het ontwerpproces duidelijk in beeld blijven en gemonitord kunnen worden.
 

ARCHICAD 21 is vanaf vandaag met nieuwe KeyMember Editie beschikbaar in Nederland en Vlaanderen.
Kijk voor meer informatie over ARCHICAD 21 en de KeyMember Editie op www.kubusinfo.nl/archicad
 

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issuemanagement met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 15.000 gebruikers in de bouwsector.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Bijlagen voor publicatie:
ARCHICAD 21 signature project (meerdere beelden) >


Meer informatie
Contacteer Rosa van Tour | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950