Persbericht

Nieuw: Archicad 24 | Integrated design

Eindhoven, 8 juli 2020 – Gerenommeerd softwareontwikkelaar GRAPHISOFT kondigt vandaag Archicad 24 aan. Deze versie van de award-winnende BIM-oplossing voor architecten, ontwerpers en bouwbedrijven belooft innovatie op het gebied van integraal ontwerpen, bidirectionele workflows en modelcontrole. Met een focus op de afstemming van het ontwerp met constructeurs en installateurs.
 
De vele iteraties met constructeurs over wijzigingen, zorgen nu voor heel veel werk en afstemming. Ik zie daarom in Archicad 24 veel voordelen in de integrale ontwerpmogelijkheden met constructeurs”, aldus Remco Vonk, senior projectcoördinator | BIM manager bij Rijnboutt.  
 
Volledig in BIMcloud
Baanbrekend in Archicad 24 is de volledige 'open' BIMcloud-omgeving waarin alle verschillende ontwerpdisciplines efficiënt met elkaar samenwerken. Informatie-uitwisseling vindt direct plaats en het documentbeheer gebeurt volledig in de cloud. Alle partijen hebben daarmee inzicht in dezelfde gegevens op hetzelfde moment.   

 
Geïntegreerde werkwijze met constructeurs
In Archicad 24 is een constructieve analyse mogelijk van het bouwkundige model. Uniek hierin is de geavanceerde samenwerkingsflow met constructeurs, op basis van een automatisch gegenereerd constructiemodel. Deze bidirectionele werkwijze voorkomt fouten en dubbel werk. Aanpassingen worden meteen doorgevoerd en zijn direct zichtbaar voor beide partijen.

 
MEP modelleren en geautomatiseerde scripts
Met de nieuwe integrale MEP-tool kunnen kanalen, leidingen en technische systemen gemodelleerd worden. Hierdoor wordt het model completer en nauwkeuriger. Eventuele clashes worden tevens eerder in het ontwerpproces gedetecteerd. Daarnaast bieden geautomatiseerde scripts de mogelijkheid om herhaalde en tijdrovende handelingen eenvoudig en in één keer uit te voeren.

 
"
Archicad 24 biedt unieke mogelijkheden om een echt integraal ontwerpproces te realiseren. Dit is een gamechanger", stelt Ronald de Graan, directeur customer success bij KUBUS.

Groter en sneller met BIMx
Vanaf heden kan met BIMx real-time gerenderd worden. Het ontwerp komt direct tot leven en laat meteen zien of het naar wens wordt. De nieuwe 3D motor met Live Ambient Occlusion biedt daarnaast de mogelijkheid om 4 tot 5 keer grotere modellen dan voorheen te openen, zonder lange laadtijd. Met BIMx PRO kunnen zelfs modellen van onbeperkte grootte worden geopend. En dankzij de nieuwe API koppeling verbindt BIMx PRO gemakkelijk met andere systemen.

 

Archicad 24 is vanaf september beschikbaar in Nederland en Vlaanderen. 
Kijk voor meer informatie over 
Archicad 24 op www.kubusinfo.nl/archicad24

 

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 80.000 gebruikers in de bouw.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM-revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Bijlagen voor publicatie
ARCHICAD 24 splash >
ARCHICAD 24 logo >
ARCHICAD 24 Signature Project >
ARCHICAD 24 credits bij Signature Project >

Meer informatie
Charlotte Jucewicz | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950 of
Sonja Weytjens | marketing@kubusinfo.be | T. +32(0)11 98 88 44