Persbericht

ARCHICAD 23 beschikbaar in Nederland en België

 
Eindhoven, 12 november 2019 De nieuwste versie van ARCHICAD is vanaf vandaag beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt. Met ARCHICAD 23 worden de meest essentiële dagelijkse processen versneld, de modelnauwkeurigheid verhoogd en de communicatie met andere disciplines verbeterd.
 
"
We zijn er trots op dat ARCHICAD 23 weer voor enorme opwinding heeft gezorgd. Ik word vooral blij van de positieve reacties van onze klanten. Hun feedback stelt ons in staat de beste BIM-software voor ontwerp en uitvoering te blijven leveren", aldus Ronald de Graan, managing director bij KUBUS.
 
Meer detail in balken en kolommen

ARCHICAD 23 biedt meer gedetailleerde en constructief correcte aansluitingen van balken en kolommen. Ook voor de 2D documentatie hiervan zijn er nu meer mogelijkheden. Samen met de uitbreiding van de KeyMember Editie voor 3D detailleren zorgt dit voor een krachtige basis voor het uitvoeringsontwerp.
 
Openingen en sparingen

Het nieuwe openingen-gereedschap geeft uitgebreide mogelijkheden om openingen in een model te creëren en af te stemmen met andere disciplines. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Deze nieuwe tool biedt een unieke workflow voor integraal uitwisselen van, en werken aan openingen en sparingen.
 
Workflow
Het opstarten van projecten gaat sneller. Door middel van een nieuw overzichtelijk dashboard worden alle actuele projecten en modules aangeboden voor een directe start. 
 
Interoperabiliteit

IFC4 wordt in ARCHICAD 23 volledig ondersteund. IFC4 bevat o.a. meer mogelijkheden voor geolocatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd. Hiermee is ARCHICAD klaar voor de toekomst van integraal ontwerpen met een nog completere uitwisseling.

Twinmotion
Alle ARCHICAD 23 gebruikers hebben recht op een gratis licentie van Twinmotion 2020. Met Twinmotion kunnen ongekende fotorealistische renderings gemaakt worden. Door de directe link met ARCHICAD 23 is hiervoor een naadloze, extreem snelle en eenvoudige workflow beschikbaar.

De ARCHICAD KeyMember Editie van KUBUS
De nieuwe KeyMember Editie geeft meer inzicht in de mogelijkheden van detailleren en engineering. Zo kan een model worden opgewerkt tot een krachtig informatiemiddel, geschikt voor de uitvoeringsfase. Ook zijn er ontwikkelingen op het gebied van presentaties: tekeningen met schetslijnen, kleurarceringen en lijntekeningen zijn zeer eenvoudig te maken. In de NL-editie kan nu een geheel geautomatiseerde indicatieve dagberekening gemaakt worden, en ook een gewichtsberekening van stalen balken en kolommen. In de BE-versie is de Meetstaat Manager geüpdatet: openingen, balken, kolommen en vliesgevels kunnen worden opgenomen, en eigen artikelen kunnen worden toegevoegd. 


Kijk voor meer informatie over ARCHICAD 23 op www.kubusinfo.nl/archicad23

  


Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 40.000 gebruikers in de bouw.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM-revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Bijlagen voor publicatie
ARCHICAD 23 splash >
ARCHICAD 23 logo >
ARCHICAD 23 Signature Project >
ARCHICAD 23 credits bij Signature Project >

Meer informatie
Lotje van Rijsoort | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950  of
Sonja Weytjens | marketing@kubusinfo.be | T. +32(0)11 98 88 44