Persbericht

Nieuw: Solibri Model Checker 9.8 beschikbaar

Biedt soepele communicatie en kwaliteitsborging voor een BIM workflow


Eindhoven, 25 oktober 2017 - In samenwerking met Solibri Inc. lanceert KUBUS vandaag de nieuwste versie van Solibri Model Checker, een uniek BIM kwaliteitsborgingsysteem. De kwaliteitsgarantie die deze software biedt is met de nieuwe versie nog verder verbeterd door een volledig vernieuwde gebruikers-interface, de nieuwe PDF import, ondersteuning van BCF 2.1 en verhoogde performance van de 3D engine.

"De nieuwe interface van Solibri is modern, fris en overzichtelijk. De werkomgeving is rustiger en ontdaan van overbodige zaken waardoor het werken en navigeren in Solibri logischer en makkelijker wordt. Deze nieuwe look is voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers een groot pluspunt", aldus Andre Schnabel, productmanager Solibri bij KUBUS.

In deze versie is de mogelijkheid tot importeren van PDF’s geïmplementeerd. Zo kan een 2D tekening gebruikt worden als onderlegger voor een model om meer inzicht te krijgen en informatie in het model beter in context te kunnen plaatsen. Vectoriële PDF’s maken maatvoering mogelijk. Lijnen en intersecties op de 2D PDF zijn interactief en aanklikbaar.

Juan Rodriguez, productmanager bij Solibri: “Deze release maakt Solibri Model Checker tot een nog waardevollere oplossing binnen de BIM wereld. We blijven ontwikkelen en innoveren om onze plek aan de top te behouden. Versie 9.8 biedt onze gebruikers nog sneller meer kwaliteitsgarantie, en met een compleet nieuwe look.”

Solibri Model Checker 9.8 is vanaf vandaag beschikbaar, de nieuwe KeyMember Editie vanaf vrijdag. 
 

Kijk voor meer informatie over Solibri Model Checker 9.8 op www.kubusinfo.nl/solibri
Afbeeldingen voor publicatie >
 

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issuemanagement met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 15.000 gebruikers in de bouwsector.

Over Solibri
Solibri Inc. is marktleider in BIM Quality Assurance en Quality Control. Zij leveren ‘out of the box’ oplossingen voor BIM validatie, controle op regelgeving, procescoördinatie, design review, analyses, en code checking. Het is Solibri’s missie om oplossingen te ontwikkelen voor kwaliteitscontrole met als doel de kwaliteit van BIM gebaseerde ontwikkelprocessen en daarmee het gehele bouwproces te verbeteren en productiever en kostenefficiënter te maken. Tot Solibri’s klantenkring behoren grote gebouweigenaren, bouwbedrijven, architecten en ingenieursbureaus in meer dan 70 landen.Meer informatie
Contacteer Rosa van Tour | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950