Kies het juiste object voor jouw model

'Real products'

Het motto van BIMobject is 'Real Products'. Dit betekent dat de fabrikant zijn eigen objecten beheert en de kwaliteit waarborgt. Het digitale object is gelijk aan het fysieke product, in zowel de 3D weergave, de productdata en eigenschappen. Als er een wijziging in het object is of het product is niet meer leverbaar, dan krijg je daar als gebruiker direct een melding over. 

Alle belangrijke BIM applicaties (Revit, ARCHICAD, AutoCAD en SketchUp) worden ondersteunt door BIMobject. 

Zoek direct

Ga naar bimobject.com en ga direct aan de slag via 'zoek BIM objecten'. Stel vervolgens de gewenste filters in om snel en eenvoudig het juiste object voor jouw model te vinden.

Ontbreekt een fabrikant?

Niet alle fabrikanten zijn met hun BIM objecten vertegenwoordigd. Vraag bij je leveranciers na of ze ook BIM objecten hebben van hun producten voor jouw BIM tool.

Neem zelf contact op

Neem zelf contact op met fabrikanten die hun objecten aanbieden, via BIMail. Dit is een speciale e-mailservice binnen de add-on waardoor je snel in contact kan komen met de fabrikant.

BIMobject add-on

Download de gratis add-on van BIMobject en krijg direct toegang vanuit je eigen BIM applicatie tot alle online objecten. Kies uit dit enorme aanbod, download met één klik het gewenste product en het is direct bruikbaar in je BIM model. Met deze add-on worden ook alle objecten automatisch geüpdatet. Dit betekent dat je altijd kunt werken met up-to-date objecten in jouw BIM model, en dus niet voor verrassingen komt te staan zoals producten die niet meer in het asssortiment zitten. Add-on downloaden >

Visualiseer

De meeste BIM applicaties hebben renderengines van hoge kwaliteit waardoor je zelf hele mooie renderings kunt maken, zonder de hulp van 3D experts. Dankzij de echte BIMobjecten kun je dus ook visuals realistischer maken voor opdrachtgevers. 
 

Analyseer

Er kan veel informatie aan BIM objecten gekoppeld worden die vervolgens weer ingezet kan worden voor analyses. Dankzij deze intelligente objecten zijn de resultaten van je berekeningen veel accurater en realistischer. 
 

Communiceer

Communicatie is een belangrijk aspect tijdens de ontwerp- en bouwfase. BIM speelt hierin een cruciale rol, en BIM objecten ondersteunen dit. Een zo realistisch mogelijk model communiceren met alle betrokken partijen helpt om het proces helder en duidelijk te houden.