Virtual Reality met BIMx

 ervaar het gebouw vóórdat het gebouwd is


                      

Verleiden en overtuigen

Een virtuele wandeling door je 3D model maakt je ontwerp voor iedereen inzichtelijk. Of het nu gaat om een woning of een complexer gebouw, zoals een ziekenhuis. Met BIMx krijg je een realistische indruk, van het ontwerp, maar ook tijdens de uitvoeringsfase. In plaats van communiceren over tekeningen zal het nu echt gaan over de beleving van de ruimte of de maakbaarheid van het ontwerp.

Revolutionaire 2D en 3D integratie

BIMx is de integratie van het interactieve 3D BIM model en de 2D documentatie. Dit is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van project presentatie, die papieren tekeningen overbodig maakt. BIMx bevat de volledige documentatie van een project die op een tablet meegenomen kan worden. Directe koppelingen tussen tekeningen en model maken het ontwerp- en uitvoeringsmodel sneller leesbaar en inzichtelijk.

Actueel op de bouwplaats

BIMx kan uitstekend ingezet worden als communicatiemiddel voor de gehele bouwkolom. Alle belangrijke informatie van het model en documentatie is direct toegankelijk. Vraag belangrijke informatie zoals benodigde mortel of metselwerkverband direct op vanuit het model. Meet peilmaatvoering op of bekijk de gekoppelde productinformatie. Via AirPrint kan nog snel een afdruk gemaakt worden. Voorzie tekeningen in BIMx van commentaar en stuur de informatie direct naar de BIM modelleur.

Het model in de cloudMet de BIM Community presenteer je altijd het up-to-date model. Je werk staat centraal en is toegankelijk voor iedereen met wie je het wilt delen. Gebruik de openbare omgeving, of scherm je model af en deel het via een link (en eventueel wachtwoord) met specifieke personen. BIMx is te bekijken op PC, Mac, smartphones én tablets (iOS en Android).

Soepele samenwerking
Dankzij innovatieve technologie kun je BIMx uitstekend inzetten als communicatiemiddel voor de gehele bouwkolom. Vraag alle belangrijke informatie op van elk element in het model. Vul het model met snelkoppelingen naar productinformatie en IFC data die voor de bouwpartners niet mag ontbreken.

Integratie van 2D en 3DHet combineren van 2D plattegronden met 3D views kan lastig zijn. BIMx maakt dit zelfs voor het ongeoefende oog duidelijk dankzij de integratie van de 2D tekeningen met het 3D model. Daarnaast zijn BIMx Hyper modellen uniek dankzij modelgebaseerde, contextgevoelige hyperlinks. Ze zorgen ervoor dat het BIM model inzichtelijk wordt terwijl je door het model navigeert.

AirPrint


Zelfs zonder Archicad is het mogelijk om tekeningen en het 3D model draadloos naar een printer te sturen. Er is zelfs geen pc meer nodig waarop de printer is aangesloten wanneer de printer AirPrint ondersteund.

Standpunten


Belangrijke punten die je niet wilt vergeten kun je als illustratie of animatie opslaan in de galerij. Navigeer snel naar de belangrijke plekken in het model of loop met je bouwpartners door het model en spoor samen fouten op. 

Presentatie


Gebruik BIMx PRO als presentatiemiddel door een presentatieboek toe te voegen. Zoom in en uit voor overzicht, of switch vloeiend over van tekening naar model. Een computer met modelleersoftware is niet meer nodig, een iPad volstaat.

Snelle render-engine

BIMx beschikt over een snelle en kwalitatief hoogwaardige render-engine. 'Global illumination' zorgt ervoor dat het model voorzien wordt van een realistisch lichteffect. Render slechts een enkel beeld van het model en sla dit op in de galerij of laat het hele virtuele model doorrekenen. Hiermee maakt je gegarandeerd indruk op de opdrachtgever. Je bepaalt zelf hoe het model gepresenteerd wordt. Maak gebruik van perspectief, zon-inval en verschillende weergaven (realistisch of abstract) om de beleving compleet te maken.